MBO-2  en EHBK opleiding


Gastouderbureau Happy laat de opleidingen uitvoeren door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Sinds 2010 moeten gastouders aan 2 opleidingseisen voldoen, namelijk:
1. EHBK oranjekruis via C.O.T.A.
2. MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn via "de Gastoudercentrale"

Indien u een diploma heeft dat op de vrijstellingslijst staat dan hoeft geen MBO-2 te volgen.

Klik hier voor de vrijstellingslijst

U kan zich rechtstreeks inschrijven voor de opleidingen. Als u een graag ondersteuning wil bij de opleiding en u wil de opleiding vergoed krijgen, overleg dan eerst met Gastouderbureau Happy.

1. EHBK oranje kruis

Gastouderbureau Happy laat de EHBK cursus uitvoeren door C.O.T.A. De herhalingscursus is jaarlijks aanbevolen. De kosten van de EHBK opleiding kunt u vaak declareren bij u zorgverzekeraar.  http://www.kennisnetwerkgastouderopvang.nl/declaratieoverzicht-zorgverzekeraars/

  De geldigheid van een EHBK Oranje Kruis certificaat is 2 jaar.  1 keer per 2 jaar herhalen is verplicht. Als u nog geen EHBK certificaat dan kan u eerst de theorie thuis maken en daarna een praktijk middag bijwonen.

* Theorie kan thuis behaald worden. Dit kan online.
* De praktijk oefening gebeurd in een groep gezamelijk met de herhalings les.
* Het Oranje Kruis certifaat wordt opgestuurd 4 weken nadat de praktijk opleiding is voltooid.
* Als u zich inschrijft en u blijkt achteraf niet te kunnen worden er kosten in rekening gebracht. Misschien dat u met iemand kan ruilen?

Klik hier voor INFORMATIE en INSCHRIJVEN voor EHBK bij "C.O.TA" te Westerhoven2. MBO-2 HZW

De MBO-2 opleiding wordt aangeboden door "de Gastoudercentrale". Dit is geen gastouderbureau maar een bedrijf dat ondersteuning biedt aan gastouderbureau's onder andere door middel van het aanbieden van opleidingen. Een voorwaarde om de opleiding te kunnen volgen is dat u voldoende oppaservaring aan kan tonen. Lees in het stappenplan aan welke instroomeisen je moet voldoen en hoe de opleiding werkt.