www.subsidieoppas.nl

GASTOUDERBUREAU HAPPY te Bergeijk    Voor bemiddeling en begeleiding gastouderopvang.
 tel. 06-54311828 Marcel van Gorp, E-mail: happygastouderburo@hetnet.nl
 

Prijs vanaf 20 euro per maand / gezin. Dit geldt ook voor twee kinderen of meer

 

 

KOSTEN GASTOUDEROPVANG

Als u gebruik maakt van een gastouder via een gastouderbureau dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag kan u maximaal een maand na aanvang van de opvang aanvragen bij de belastingdienst op  www.mijntoeslagen.nl   

Gastouderopvang is een goedkope en flexibel vorm van kinderopvang. U betaalt alleen de uren die het kind naar de opvang gaat. 
Per gastouder kan dit wel verschillen vraag hierna bij het intake gesprek.
U betaalt dus geen hele dagen als u kind maar een gedeelte van de dag naar de opvang gaat. 

De totaal kinderopvangkosten bestaan uit het uurloon + bureaukosten. Over beide hebben de ouders recht op kinderopvangtoeslag zolang het totale uurtarief onder het maximale uurtarief blijft waarover de overheid toeslag betaalt. 

In 2019 krijgt over  6.15 euro/kind/uur  kinderopvangtoeslag bij gastouderopvang.


Zie de lage bureaukosten van Gastouderbureau Happy maximaal 33.6 euro/mnd Het uurloon van de gastouder varieert van 5,00 tot 6.15 bij de gastouder thuis. Dit  uurtarief per kindis vaak afhankelijk de hoeveelheid uren die u afneemt of u BSO of Dagopvang afneemt en iedere gastouder mag haar eigen tarief bepalen.

Bij een gastouder die bij u aan huis opvang komt bieden geldt een andere regeling, namelijk de "diensten regeling aan huis". Dit betekent dat u altijd het minimumloon aan de gastouder dient te betalen. Dit is minimaal 10,- euro per uur incl. 8% vakantie toeslag.

Als u altijd vaste tijden opvang heeft dan kan u er voor kiezen om te werken met contracturen. Dit betekent dat het zelfde bedrag aan de gastouder wordt uitbetaald. Werkt u flexibel met wisselende uren dan kan u keizen voor de online uren registratie. Op het einde van de maand moet u dan wel even de uren goedkeuren. Dit gaat snel en makkelijk online.

De overheid vergoedt een gedeelte van de kinderopvang kosten. Het andere gedeelte wat niet vergoedt wordt noemt men de eigen bijdrage of de kosten voor de ouders.De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de hoogte van het verzamelinkomen van de ouders.  Als u modaal verdient krijgt u ongeveer  65% voor het 1e kind vergoed en 2e kind krijg meer vergoed rond de 85%.


Zie de lage bureaukosten van Gastouderbureau Happy

Kinderopvangtoeslag gekoppeld aan de gewerkte uren van de ouders

Zie hoeveel kinderopvangtoeslag uw krijgt